Wat te doen tijdens een thuisvakantie? 3 leuke activiteiten voor een vakantie in eigen huis


6 mei 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ 3 tips


Thuisvakantie

Geen zin of geld om dit jaar op vakantie te gaan? Maar heb je wel een aantal vrije dagen opgenomen om lekker thuis te genieten? Dan wil je natuurlijk wel dat dit enkele onvergetelijke dagen worden. Inclusief het bijbehorende vakantiegevoel. Dat is echter wel lastig wanneer je omgeving verder niet lijkt te veranderen en je in dezelfde sleur blijft hangen. Daarom hoog tijd om die sleur te doorbreken en nu alvast te bedenken welke activiteiten je kunt ondernemen tijdens jouw thuisvakantie. En geloof ons, ook thuis kun je écht goed gebruikmaken van deze extra vrije tijd. We zetten drie ontspannende en leuke activiteiten voor je op een rijtje. 

1. Neem het huis eens goed onder handen 


Je kunt er voor kiezen om de hele vakantie lekker niets te doen en te relaxen. Je kunt deze tijd echter ook gebruiken om die dingen te doen waar je anders nooit aan toe komt. Wil je bijvoorbeeld al tijden een kamer in huis restylen? Bijvoorbeeld met nieuwe lamellen op maat, een nieuwe vloer, een nieuw likje verf op de muren en misschien zelfs ook wat oude meubels opknappen? Maar kom je hier nooit aan toe door het werk en andere verplichtingen? Dan kun je deze extra vrije tijd eens goed gebruiken om je huis wél onder handen te nemen. Voor veel mensen een heerlijk gevoel om al die achterstallige klusjes weg te werken. Tegelijkertijd werkt het ook erg ontspannend om zonder verdere verplichtingen lekker met je handen bezig te zijn. 

Wil je tevens nieuwe raambekleding aanschaffen? Maak dan gebruik van de diensten van een vakkundig bedrijf zoals Veneta.com. Zo weet je zeker dat je goed advies krijgt en de raambekleding vindt die bij jou past.

2. Ontdek mooie plekjes bij jou in de buurt 


We zijn zo vaak weg van huis en aan het werk, dat we veel mooie plekjes in de buurt lijken te vergeten. Maar in België en Nederland zijn er wel prachtige plekjes te vinden. Hoogstwaarschijnlijk ook bij jou in de buurt. Ga daarom eens niet ver weg met de auto of de fiets, maar blijf eens heel dichtbij huis. Ga op onderzoek uit in jouw eigen stad of dorp en herontdek de schoonheid van de plek waar jij ooit bent komen wonen. Zo zie je ineens weer dingen die je normaal over het hoofd ziet.

3. Even geen beeldschermen meer 


Je kunt deze vrije tijd ook gebruiken om aan jezelf en je innerlijke kracht te werken. Bijvoorbeeld door alle beeldschermen voor deze periode aan de kant te zetten. Geen televisie, geen smartphone, geen iPad, helemaal niets. Enkel jezelf, boeken, de frisse buitenlucht en andere hobby’s. Op die manier moet je echt van jezelf op aan. Je zult merken dat de eerste dag lastig is, maar dat je het steeds makkelijker kunt volhouden en het uiteindelijk helemaal niet mist. Je zal zelf ontdekken hoeveel tijd je over zou houden wanneer je níet telkens wordt afgeleid door je telefoon of de televisie. Even geheel opladen en als een nieuw mens weer op het werk verschijnen.

Comments