4 tips om de dagelijkse schoonmaakklusjes een stuk aangenamer te maken


4 februari 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Tips


Kind is de ramen aan het schoonmaken

Huishoudelijke klussen, je ontkomt er eigenlijk niet aan. Om het huis schoon en hygiënisch te houden, is het belangrijk dat er voldoende schoongemaakt wordt. Hierbij krijgen bepaalde plekken waarschijnlijk wat extra aandacht. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van het toilet, de keuken en de badkamer. Er zijn van die klussen die slechts wekelijks of om de week uitgevoerd moeten worden, maar ook klussen die beter dagelijks bijgehouden kunnen worden. Gezien de meeste mensen hier flink tegenop kijken, is het belangrijk dat zij weten hoe ze deze schoonmaakklusjes wat aangenamer kunnen maken. Op die manier wordt schoonmaken veel gemakkelijker én leuker!

1. Maak gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen

Het schoonmaken wordt een stuk gemakkelijker wanneer je over de juiste producten en kennis beschikt. Met tips om de wc schoon te maken gaat het veel sneller, dan wanneer je eigenlijk geen idee hebt hoe je bepaalde vlekken verwijderd. Met kwalitatieve schoonmaakmiddelen worden de dagelijkse klusjes een stuk gemakkelijker en gaat het je veel gemakkelijker af. Hierdoor kijk je minder op tegen het schoonmaken en weet je zeker dat alles je straks tegemoet glimt.

2. Volg een duidelijke planning

Het klinkt misschien een beetje saai om voor iedere dag een planning te maken, maar het is wel heel doeltreffend! Als je weet wat je iedere dag moet doen, dan kan je hier verder ook geen uitweg meer voor verzinnen. Je weet dat het gedaan moet worden, wanneer en hoe je dit moet aanpakken. Het is verweven in de alledaagse dag. Zodra de dagelijkse schoonmaakklusjes een routine worden, zal het ook een stuk gemakkelijker worden om dit vol te houden. Bovendien zie je ook wat het je oplevert. Wanneer je dagelijks een klein beetje doet, hou je in het weekend bijvoorbeeld meer tijd over. Met een duidelijke planning weet je precies waar je iedere dag aan toe bent.

3. Verdeel de taken

Woon je met meerdere personen in één huis? Dan heeft niemand gezegd dat jij alles in je eentje moet doen. Je partner of kinderen kunnen wellicht ook helpen. Afhankelijk van de tijd die zij hebben en (in het geval van je kinderen) de leeftijd, kun je de dagelijkse schoonmaakklusjes eenvoudig verdelen. Wellicht kan je partner voordat hij of zij naar het werk gaat bijvoorbeeld de vaatwasser uitruimen of het vuilnis wegbrengen. Dat scheelt weer een klusje voor jou en maakt het een stuk gemakkelijker om alles efficiënt uit te voeren.

Voor je kinderen is het zelfs heel goed wanneer zij enkele taken in het huishouden krijgen. Dit geeft meer verantwoordelijkheidsgevoel en inzicht in wat jullie als ouders allemaal moeten doen.

4. Zet een muziekje op

Schoonmaken hoeft echt niet saai of vervelend te zijn. Je kunt het ook zien als soort van me-time. Eventjes niet bezig met werk of de kinderen. Doe een koptelefoon op en zet een lekker muziekje aan. Even in je eigen wereld. Ook fijn om een podcast of luisterboek te luisteren. Hierdoor wordt schoonmaken een stuk leuker én gemakkelijker.

Comments