Wat te doen op de fiets in België?


14 maart 2023 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Ontspannen,onvergetelijk dagje uit


Man en Vrouw Controleren een Plattegrond

België is een prachtig land waar je prachtig kunt fietsen. Maar welke routes zijn het zeker waard om te bezoeken? Je kunt bijvoorbeeld een fietskaart online bestellen met de mooiste paden. In dit artikel vertellen we je over enkele fietsroutes die je een keer moet hebben gefietst.

De Vlaanderen Fietsroute

De Vlaanderen Fietsroute is ongeveer 800 km lang. Deze loopt helemaal van het noorden van België tot de grens met Frankrijk. De paden lopen langs allerlei oude spoorlijnen. Doordat de spoorlijnen op vlakke stukken worden geplaatst, is deze fietsroute geschikt voor alle niveaus. Het doel van de fietsroute is om te genieten van de prachtige natuur, ook kom je langs een aantal kastelen en schattige dorpjes. Ben je even de weg kwijt? Dan kun je de route gemakkelijk terugvinden op één van de fietskaarten van www.bibliotrek.be.

De Maas route

Houd je ervan om langs het water te fietsen? Dan is de Maas route zeker wat voor jou. Deze fietsroute is in België ongeveer 120 kilometer lang en loopt langs één van de belangrijkste rivieren van Europa, de Maas. Ook deze route is erg vlak en daardoor geschikt voor alle niveaus. Wil je hem helemaal fietsten, dat kan via de gemarkeerde paden die starten in Hoek van Holland in Nederland, tot aan de ‘Bron van de Maas’ in Langres, Frankrijk.

De kastelenroute

Als je wilt genieten van de geschiedenis van België, dan kun je langs de 35 kilometer lange kastelenroute fietsen. Onderweg kom je langs allerlei prachtige kastelen en mooie dorpjes. Het is zeker aan te raden om af en toe even te stoppen om een drankje te drinken, de route kan door het heuvellandschap namelijk als pittig ervaren worden.

De kempenroute

Is het erg warm, maar heb je toch veel zin om te fietsen? Dan is het verstandig om de schaduw van het bos op te zoeken. De 80 kilometer lange, vlakke route door de kempen gaat vooral door het bos. Ideaal dus als je even weg wilt uit de zon of als je de drukte van de steden even achter je wilt laten. Wil je dus fietsen in België? Dan zijn er genoeg mooie routes om van te genieten. Ook zijn de routes beschikbaar op veel soorten niveaus, zo kan iedereen plezier hebben van het fietsen.

Comments