Het uitje van de zomer: De Tilburgse Kermis 2022


7 juli 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ onvergetelijk dagje uit


Tilburgse Kermis by Night

Deze zomer staat de Tilburgse Kermis weer op het programma. Vooralsnog mag de grootste kermis van de Benelux weer plaatsvinden zoals vroeger. Hopelijk zonder restricties en met volop gezelligheid. De Tilburgse Kermis is een uitje wat je niet over mag slaan deze zomer. Leg al jullie spaargeld maar alvast op zij en plan een datum, want hier moet je zijn geweest. Wij hebben er in ieder geval al heel veel zin in. Lees mee waarom jij hier ook naartoe moet. 

Een en al gezelligheid

De Tilburgse Kermis betekent een en al gezelligheid. Vanaf het moment dat je de kermis opstapt, vergeet je meteen alles om je heen. De harde muziek laat je ook nergens anders meer aan denken dan aan de kermis. De muziek en lichten van alle attracties zorgen voor een hoop sfeer en gezelligheid, maar ook de drukte om je heen draagt daar aan bij. Je zult weinig momenten mee maken dat het echt rustig is op de kermis in Tilburg. Als het wel rustig is, is dat vaak aan het weer te danken. Dan is het of te warm om over de kermis te struinen en komt iedereen ‘s avonds tegelijk naar de kermis. Of het regent dat het giet, dan zit iedereen beschut op de terrassen of juist thuis binnen voor de kermis tv

Met regen kun je ook nog altijd uitwijken naar de Amstel bierhal. Hier barst het al helemaal van de gezelligheid, want iedere middag en avond treden hier de leukste artiesten op. Het programma is op dit moment nog een verrassing, maar die wordt snel bekend gemaakt! 

Aan attracties geen gebrek

Laten we voorop stellen dat de Tilburgse kermis de grootste kermis is van de hele Benelux. Dat betekent dat er ook een hoop attracties Tilburgse Kermis staan. Voor zover nu bekend is, staan er dit jaar bijna 60 attracties op de kermis in Tilburg. Deze staan verspreid over 10 verschillende locaties. De attracties lopen wel in een lijn door en sluiten dan ook op elkaar aan. De Tilburgse Kermis is dan ook een groot evenement. We hebben het hier alleen gehad over de grote attracties. Dit betekent dat een blik gooien, eendjes vangen en de botsauto’s bijvoorbeeld nog niet zijn meegeteld. 

Dit jaar staan er zelfs 3 nieuwe attracties op de Tilburgse Kermis. Dit zijn de Freefall Extreme, die neer zal strijken op de Heuvel, de Pandora, die neerstrijkt op het Stadhuisplein en de Aeronaut, waar de locatie nog niet van bekend is. De andere attracties zijn nagenoeg hetzelfde gebleven. Voor wie nog nooit op de Tilburgse Kermis is geweest, is dat juist een groot voordeel, want dan valt er een hoop te ontdekken! Leg je spaargeld maar alvast opzij, want je zult een dikke portemonnee mee moeten nemen, wil je in zoveel mogelijk attracties kunnen. 

Genoeg te eten

Als je even geen zin hebt om in een attractie te zitten, dan kun je natuurlijk bijkomen met een lekkere snack. Er zijn namelijk genoeg eetkramen te vinden op de Tilburgse Kermis. Denk bijvoorbeeld aan een poffertjeskraam een kraam vol snoep. Beide kramen waar je terecht kunt voor een lekker tussendoortje. 

Uiteraard kun je ook op de kermis terecht voor heerlijke vis, friet, hamburgers en braadworsten. Aan eten is echt geen gebrek. Zit er toch niks lekkers tussen waar je op dat moment zin in hebt? Dan schuif je toch aan op een van de omliggende terrasjes? Scoor daar bijvoorbeeld een heerlijke lunch of diner en een paar drankjes. Als de buiken weer zijn gevuld, kunnen jullie de kermisronde weer vervolgen, want er is genoeg te zien, te doen en mee te maken! 

Zoek je nog andere uitjes voor deze zomer? Bekijk dan eens dit artikel

Comments