Leuke activiteiten tijdens de kerstdagen


6 september 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Tips


Gezin in de Sneeuw tijdens de Kerstdagen

Wat gaan we dit jaar weer verzinnen om te doen tijdens de kerstdagen? Je wil dit jaar eens een keer iets anders doen. Iets leuks met de familie bijvoorbeeld. Dan hebben we het natuurlijk niet over het jaarlijkse gourmetten. Dat is een beetje standaard. Laten we tijdens de kerst eens een keer actief zijn met een combinatie van rust. Het is tenslotte vakantie! 

Een karaoke avond

Vieren jullie kerst altijd met de hele familie? Dan is een karaoke avond een echte aanrader. Zing luidkeels mee met al jouw favoriete hits. De rest mag er pas iets van vinden als ze zelf aan de beurt zijn geweest. Het is een gegarandeerd succes, waarbij er veel tranen zullen vallen van al het gelach de hele avond. 

Een heerlijke wandeling

Sommige mensen wandelen veel te weinig, met name in de wintermaanden. Wandelen is super gezond voor je. Daarnaast is het aan te raden om dagelijks 1 uur te bewegen. met een beetje geluk heb je na deze wandeling genoeg bewogen voor de hele kerstperiode. 

Zoek dus een mooi landschap, bos of park uit en nodig de familie uit voor een wandeling. Iedereen kan lekker zijn eigen tempo aanhouden en tussendoor gezellig bijkletsen. Wellicht is er in de buurt een leuk café voor een warme chocolademelk met slagroom. 

Een spelletjes avond

Haal alle bord- en kaartspellen uit de kast. Kerst is echt een gelegenheid om de hele avond spelletjes te spelen. Het is gegarandeerd gezellig en hoe competitiever iedereen is, hoe leuker het van zelf wordt! Laat iedereen zijn favoriete spel meebrengen. Zo ben je wel een avond zoet met z’n allen.

Een dagje wellness

Iedereen werkt het hele jaar door heel hard. De één heeft een eigen bedrijf, de ander werkt fulltime voor een baas en de kinderen combineren school met hun bijbaan. Al met al betekent dit, dat jullie echt wel toe zijn aan een dag vol ontspanning. Doe jullie zelf eens een lekker dagje wellness cadeau. Laat jezelf helemaal in de watten leggen. Dat heb je met al dat harde werken zeker verdiend. 

Een film avond

Plof lekker met het hele gezin op de bank voor een film avond. Eerst nog even wat snacks en hapjes halen en voorbereiden en dan kan het echte feest beginnen. Kruip lekker onder de fleecedekens met de popcorn op schoot. Zijn jullie meer van het horror genre of genieten jullie meer van de comedy en romcoms? Het belangrijkste is dat jullie er samen van kunnen genieten. Daarna kun je nog lekker na kletsen over hoe goed of juist slecht de film was. Gelukkig staan er rond de kerstperiode ook weer veel kerstfilms online, zodat je lekker in de sfeer kunt blijven. 

Een weekendje weg

Of langer natuurlijk. Zoals we eerder al zeiden is kerst de periode om rust te nemen wanneer het kan. Als je werk het toelaat, trek er dan lekker op uit met het gezin. Dat kan een weekend zijn, maar ook een week of langer natuurlijk. Bezoek bijvoorbeeld een stad waar een grote kerstmarkt is. Dat kan in Nederland zijn, maar ook in het buitenland. Valkenburg is zeker een aanrader, maar ook in Düsseldorf of Keulen vindt je leuke kerstmarkten. Een van de bekendste van Europa zelfs. Dat zijn dus echte aanraders voor een weekendje weg. 

Ben je op zoek naar iets meer actiefs dan slenteren tussen de mensen op een kerstmarkt? Overweeg dan om een paar dagen te gaan skiën. Winterberg is zo dichtbij, daar kun je al binnen een paar uur zijn. Ideaal om er even op uit te trekken en de ski’s onder te binden. ‘S avonds kun je nog alle rust pakken die je nodig hebt. Het is immers vakantie! 

Comments