Wat te doen om je sneller fit te voelen?


7 december 2021 Facebook Twitter LinkedIn Google+ lifestyle


Je sneller fit voelen

De R zit weer in de maand. Dat betekent dat veel mensen zich een stuk zwakker gaan voelen. Door het gebrek aan zonlicht en beweging, zien we dat velen een vitaminegebrek ontwikkelen. Dit leidt tot fysieke en mentale klachten. Daarnaast draagt het ook bij aan een slechtere weerstand. Juist nu overal ziektekiemen te vinden zijn. Hoog tijd om hier dus werk van te maken. Maar wat kun je doen om je sneller fit te voelen? Hier vind je een aantal handige tips. 

Probeer dagelijks 30 minuten te bewegen 

Experts vinden het belangrijk dat we allemaal minimaal 30 minuten per dag bewegen. Dit lijkt weinig, maar verrassend genoeg behaalt niet iedereen dit. Daarom is het van essentieel belang dat hier meer mee wordt gedaan. Gelukkig is het relatief eenvoudig om meer beweging in je dag te brengen. Ga bijvoorbeeld lopend de kinderen van en naar school brengen of pak de fiets om boodschappen te doen. Dit zijn kleine dingen die al voor meer beweging zorgen. En hier hoef je verder maar weinig voor te doen. 

Werk je thuis? Dan is het misschien lastig om voldoende te bewegen. Probeer in dat geval wat vaker pauze te nemen en dan direct een rondje te wandelen. Dat is niet alleen goed voor de productiviteit, maar ook voor de gezondheid. 

Lukt het je niet om overdag verschillende momenten van beweging in te plannen? Dan kan een abonnement voor fitness in Gent een goede oplossing zijn. Op die manier beschik je over een goede stok achter de deur om regelmatig extra te bewegen. Nog een groot voordeel: tijdens het sporten maak je gelukshormonen aan, waardoor je je direct een stuk prettiger voelt. Na enkele weken merk je ook al verschil in fitheid! 

Eet verstandig 

Het is niet alleen verstandig om meer te bewegen, maar ook goed om je voedingspatroon aan te passen. Door verkeerd te eten en slechte voedingsstoffen binnen te krijgen, kan je lichaam ook erg uitgeput raken. Wanneer je bijvoorbeeld vooral zoete dingen eet, krijg je tijdelijk een energiepiek, waarna deze weer snel uitgewerkt raakt. Hierdoor voel je je nóg vermoeider. Het is voor je lichaam daarom beter om je suikerniveau zo stabiel mogelijk te houden. Dit begint al bij het ontbijt. Ontbijt daarom altijd stevig met langzame koolhydraten, zodat je lang verzadigd blijft en lang van een fit gevoel profiteert. 

Verminder stress 

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het verminderen van stress is niet altijd mogelijk. Maar er zijn wel dingen die je kunt doen om minder ballen in de lucht te houden. Bijvoorbeeld door prioriteiten te stellen en vaker ‘nee’ te zeggen. Stress put het lichaam onnodig uit en resultaat bovendien vaak in slechter slapen en ongezond eten. Hierdoor kom je in een vicieuze cirkel terecht. Door iets meer last van je schouders af te halen, zul je merken dat je gezondheid er ook direct een stuk op vooruit zal gaan. 

Comments