Wat te doen met Pasen: inspiratie voor activiteiten


20 februari 2023 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Ontspannen


Paas Taartjes Bakken

De paaseieren liggen al een tijdje in de winkels. Dat betekent dat het niet lang meer duurt voordat Pasen weer voor de deur staat. Een paasontbijt hoort er natuurlijk bij, maar er zijn nog meer activiteiten die je kunt ondernemen. De kinderen zijn immers vrij, dus je moet wel het een en ander te doen hebben. We zetten wat activiteiten voor jou op een rijtje. 

 

Organiseer een paasbrunch

Voor heel veel mensen is het paasontbijt ‘s ochtends de vaste prik. Je kunt het dit jaar ook een paar uur vooruit schuiven en er een brunch van maken. Nodig lekker al je vrienden en familie uit nu het weer kan. De meeste mensen zijn toch vrij dus maak er een gezellige brunch van met z’n allen.

 

Met een beetje geluk kun je al buiten eten. Met Pasen schijnt namelijk vaak al de zon. Zonder jas naar buiten zal wel nog te koud zijn, maar een brunch onder jouw veranda kan bijvoorbeeld prima. Wellicht zijn er wel liefhebbers voor een picknick. Neem dan jouw zelfgemaakte paasbrunch mee in een picknickmand en organiseer er een wandeling omheen. Het is namelijk een goed moment om er lekker op uit te trekken en te genieten van het weer. 

 

Bezoek de alpaca’s 

Aangezien het vaak zo’n lekker weer is met Pasen, zijn er nog veel meer buitenactiviteiten leuk om te doen. Neem jouw gezin bijvoorbeeld mee naar de alpaca’s. Je hebt dan de mogelijkheid om ze te aaien en te voeren. Tegelijkertijd kun je bij de meeste alpaca boerderij’s ook voor een high tea kiezen. Zo ben je al snel een middag onder de pannen. Je maakt je vrouw en je kinderen daar gegarandeerd blij mee. Het is dan ook een leuke verrassing voor jouw gezin. 

 

Ga naar een pretpark

De kinderen zijn een heel weekend thuis en daarom is het de uitgelezen kans om naar een pretpark te gaan. Dat is een activiteit waar je de kinderen in ieder geval blij mee maakt. Bereid je er alleen wel op voor dat het ontzettend druk kan zijn, omdat alle kinderen vrij zijn. 

 

Vind je een pretpark te duur met het hele gezin? Er zijn ook verschillende kermissen tijdens Pasen. Wellicht is er wel een kermis bij jou in de buurt. In Deventer en Breda worden bijvoorbeeld paaskermissen georganiseerd. Hoewel dat ook flink in de centen kan lopen, hoef je hier in ieder geval geen entree voor te betalen.

 

Hebben jullie nog geen kinderen of zijn die inmiddels oud genoeg om thuis te blijven? Dan kun je er met jouw partner natuurlijk ook een groot feest van maken. Er zijn namelijk ook een aantal festivals tijdens Pasen. Awakenings en Verknipt zijn voorbeelden van festivals die tijdens het paasweekend plaatsvinden. 

 

Samen lekker opruimen

Aangezien iedereen toch thuis is tijdens het paasweekend is het de uitgelezen kans om het huis op te ruimen. Kijk eens kritisch met elkaar naar spullen die weg kunnen. De kinderen hebben niet zoveel speelgoed nodig en jullie kunnen de cd collectie ook wel eens opruimen. 

 

Naast het feit dat een opgeruimd huis meer rust in je hoofd kan brengen, kunnen de kinderen er ook iets van leren. Je kunt ze bijvoorbeeld uit laten zoeken welke spullen naar arme kindjes kunnen. Zo breng je ze bij dat niet iedereen zoveel speelgoed heeft en dat je ook aan een ander moet denken. 

 

Op die manier gaan ze alles wat ze krijgen hopelijk ook meer waarderen. Naast het weggeven kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het te verkopen. Je hebt er immers zelf ook veel geld voor neergeteld, dus het is niet gek om er iets voor terug te willen.

Comments