10 redenen waarom je dit jaar nog een kerstmarkt moet bezoeken!


30 november 2021 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Tips


Kerstmarkt

Die tijd van het jaar komt er weer aan. De tijd van feestdagen, kerstsfeer en natuurlijk inkopen voor de komende dagen. Kerstmarkten zijn de ideale plek om in de mood voor de kerstdagen te komen en om je cadeautjes in te kopen voor al je geliefden tijdens de feestdagen. Op de kerstmarkt vind je namelijk talloze kraampjes met mooie geschenken, bad- en toiletartikelen, handgemaakte zeepjes, gezellige kerstartikelen en nog heel veel meer. Of je nu cadeaus moet kopen voor dames of heren, kinderen of volwassenen (of gewoon voor jezelf!), het aanbod op de kerstmarkten is vaak gigantisch. Daar slaag je gegarandeerd in je inkopen! Daarnaast hangt er altijd een gezellige sfeer op de markt en kun je genieten van smakelijke eetkraampjes of opwarmen met een heet drankje. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Hieronder vind je tien redenen waarom je een bezoekje aan de kerstmarkt niet mag overslaan!

1. Leuk dagje uit

Is je inspiratie zoek en heb je geen idee wat je vandaag weer eens moet gaan doen? Een dagje naar de kerstmarkt is een geweldig dagje uit! Naast de vele kramen op de kerstmarkt, vind je er vaak heel veel lekkernijen en een heleboel toffe attracties. Met een bezoekje aan de kerstmarkt of Marchés-de-Noël, ben je gegarandeerd een dag zoet. Ga je liever de grens over naar Duitsland, bekijk dan welke Weihnachtsmarkten er allemaal open zijn dit jaar.

2. Kennismaken met een andere stad

Combineer een citytrip met het bezoeken van een kerstmarkt en maak kennis met een nieuwe stad. Wist je bijvoorbeeld dat de Gentse kerstmarkt een van de beste van Europa schijnt te zijn? Veel Europese steden die kerstmarkten aanbieden, zijn zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer. Ook kun je ervoor kiezen om met een georganiseerde busreis een kerstmarkt te bezoeken of juist bij je eigen stad in de buurt te blijven. Net wat jij wilt!

3. Unieke geschenken

Dit jaar geen sokken voor kerst voor je vader, maar een uniek cadeau van de kerstmarkt. Kies eens voor handgemaakt ambacht. Dan weet je zeker dat je een uniek geschenk hebt die nog niemand heeft! Wat zul jij een goede indruk achterlaten deze kerst..

4. Schatzoeken met het hele gezin

Kerstmarkten zijn ideaal om met het hele gezin te bezoeken. Naast de leuke attracties voor kinderen, is het ook tof om met de kids een treasure hunt te houden. Houden jullie wel van een spelletje? Geef dan iedereen een beetje zakgeld en een opdracht. Wie met de mooiste kerstbal terugkomt, wint!

5. Romantisch op pad met je lief

Indruk maken op je date? Bezoek eens samen een kerstmarkt! Romantischer dan wandelen tussen de kerstkraampjes met een kop warme chocomelk of glühwein wordt het niet. 

6. Kom in de kerstsfeer!

Zit je in een winterdip en kan je humeur wel een boost gebruiken? Laat je dan opfleuren door een bezoekje aan de kerstmarkt. De vrolijke lampjes, gezellige kooplui en smakelijke hapjes zorgen er vanzelf voor dat je in een goed kersthumeur komt. 

7. Trakteer jezelf op veel heerlijks

Naast de toffe (kerst)kramen vind je op de kerstmarkt ook de lekkerste delicatessen. Wat dacht je van ambachtelijke chocolade, warme wafels met fruit of een kop hete chocomelk met slagroom. Dat wordt smullen!

8. Steun lokale, kleine ondernemers

In plaats van je kerstinkopen altijd te doen bij grote ondernemingen, kies er eens voor om de lokale kraampjes en hobbyisten te steunen. De producten zijn vaak van betere kwaliteit, unieker en de lokale economie is je dankbaar! 

8. Budgetvriendelijk uitstapje 

Wist je dat een bezoekje aan de kerstmarkt helemaal niet duur hoeft te zijn? Zeker wanneer je een goede deal kunt scoren!

10. Verrijk je eigen woning!

Naast cadeau inkopen voor anderen, mag je jezelf natuurlijk ook verwennen met iets moois van de kerstmarkt. Kies voor unieke kerstversieringen die je in geen enkel ander huis in de straat tegen zult komen. Wat zal je buurvrouw jaloers zijn! 

Comments