Heb je zin in een dagje wellness? Deze (budget-proof!) thuis spa maak je gewoon zelf.


10 maart 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ lifestyle


Heerlijk Dagje Wellness

Vind jij het ook zo moeilijk om in je drukke leven vol werk, sociale verplichtingen, sport en familiezaken nog tijd voor jezelf vrij te maken? Je bent niet de enige! Maar wist je dat selfcare een heel belangrijk onderdeel is voor je mentale en fysieke gezondheid? Het is verstandig om hier dus toch wat tijd voor te reserveren in je agenda. Juist wanneer je zo’n druk leven hebt of veel stress ervaart. Maak je geen zorgen, dat hoeft geen uren te duren (mag wel!) en je hoeft ook niet diep in je portemonnee te tasten voor allerlei dure bezoekjes aan de sauna of voor massages. Want met onderstaand stappenplan maak jij die spa beleving gewoon helemaal zelf! Het enige wat jij hoeft te doen is een vrij moment voor jezelf plannen in je agenda, je aan dit goede voornemen houden en we kunnen beginnen.

Stap 1: neem een warme douche

Een belangrijke eerste stap is om een lekker hete douche te nemen. De hitte en stoom die tijdens het douchen vrijkomt geeft een sauna gevoel. Zeker wanneer je er wat epsomzout of eucalyptus doucheproducten bij gebruikt. Daarnaast maakt de warmte je spieren alvast losser en gaan je huidporiën open staan. Smeer je lichaam daarna direct na het douchen en afdrogen in met een vocht inbrengende bodylotion of crème. Op je gezicht smeer je niets want daar gaan we in de volgende stap mee verder..  

Stap 2: mix een eigen vers gezichtsmasker

Er is geen enkele noodzaak voor dure voorverpakte maskers, de beste gezichtsmaskers maak jij  namelijk gemakkelijk thuis. Vers en met ingrediënten die je vaak al in huis hebt. Combineer yoghurt, geprakte banaan en honing voor een voedend gezichtsmaker. Heb je last van losse velletjes op je lip? Maak dan ook een speciaal lipmasker van grove suiker en olijfolie of honing. Scrub je lippen zacht met een oude tandenborstel en dit lipmasker. Je lippen zullen weer zijdezacht aanvoelen!

Stap 3: geur is belangrijk!

Om die echte spa ervaring te creëren zijn de geuren in je badkamer en woonkamer heel belangrijk voor de juiste sfeer. Plaats daarom wat geurkaarsen rond het bad of de douche en steek deze aan. Kaarsen geven niet alleen sfeervol licht, maar ook nog eens een heerlijke geur! Ga voor verkwikkende eucalyptus of ontspannende lavendelgeuren. 

Stap 4: neem een voetenbad

Je voeten mogen ook wel eens verwend worden! Maak daarom een lekker voetenbadje voor jezelf. Vul een brede emmer of teiltje met warm water, voeg wat verzorgende olie toe, rozenblaadjes en prettig geurende kruiden (denk aan: tijm, gedroogde lavendel en rozemarijn). Zoek een comfortabele plek voor jezelf en laat je voeten weken totdat het water koud is geworden. Scrub vervolgens je voeten met een zelfgemaakte scrub van grofzeezout of suiker gecombineerd met olijfolie, spoel af en steek je voeten in katoenen sokken.

Stap 5: masseer de stress weg

Voor een lekkere massage heb je helemaal niemand nodig, want dat kun je gewoon zelf op ieder gewenst moment doen! Breng massageolie op je lichaam aan zodat je lichaam warmer wordt en begin bij je hoofd, nek en schouders. Gebruik je rechterhand om je rechterschouder en nek te masseren en je linkerhand voor de andere kant. Maak stevige ronddraaiende bewegingen met je vingers. 

Vergeet ten slotte niet om voldoende water te drinken! Dit is altijd belangrijk, maar vooral na een massage is het extra verstandig om een paar glazen water te nemen. Zo kunnen gifstoffen makkelijker uit het lichaam worden afgevoerd. En dat wil je!

Voor de echte wellness beleving zou je dan nog kunnen kiezen om je water wat op te leuken met schijfjes komkommer, takjes munt of wat partjes sinaasappel. Bottoms up!

Comments