10 top activiteiten die je in de natuur kunt doen!


10 maart 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Tips


Top 10 Natuur Activiteiten

Dat het bos om de hoek een fijne plek is om een rondje in te lopen als pauze tijdens je werkdag of dat je lekker kunt wandelen en uitwaaien langs de kust, dat weten we inmiddels wel. Maar ben je inmiddels wel toe aan wat nieuwe inspiratie voor activiteiten die je in de natuur kunt doen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben 10 top tips voor je op een rij gezet wat je allemaal nog meer kunt doen in het bos, de diverse natuurparken van het land en in de duinen of langs de kust. De tips zijn ideaal voor een romantisch uitje met je lief, een middag op pad met vrienden, een gezellig familie-uitje of gewoon lekker zelf!

Natuurtip 1: hang de sportieveling uit!

Ben je toe aan meer uitdaging dan een simpele wandeling door het bos? Er zijn nog veel meer sporten die je kunt doen in de natuur. Wat dacht je van mountainbiken door de bossen, kajakken in de rivier of natuurzwemmen in een groot meer? En voor de echte dare-devils: zoek een natuurpark  bij jou in de buurt waar je kunt bergbeklimmen! Zo zie je de natuur weer vanuit een hele andere hoek.

Natuurtip 2: maak indruk op je date

Je kunt je date natuurlijk uit eten nemen, maar als je echt punten wilt scoren dan kun je beter wat creatiever zijn. En wat is er nu romantischer dan een zelfgemaakte picknick in de natuur! Maak je beste gerechten, pak een mand of tas in met al dit lekkers, neem een kleed mee en zoek een mooie plek uit voor de picknick. Succes gegarandeerd!

Natuurtip 3: weer eens wat anders dan een biertje in het café met vrienden

Naast een date kun je natuurlijk ook je vrienden meenemen en een gezellige zondagmiddagborrel houden in de duinen, het bos of een andere mooie plek. Neem allemaal wat lekkers mee, een paar draadloze boxjes en genieten maar!

Natuurtip 4: combineer de natuur met creativiteit

In de natuur kan je creativiteit alle kanten op. Neem pen en papier mee en teken eens een mooi landschap na of schilder bij een mooie rivier. Je kunt gevallen bladeren verzamelen en een bladherbarium maken of dennenappels en kastanjes verzamelen om een mooi plateau voor thuis te maken. Leuk voor jong en oud!

Natuurtip 5: kom tot rust en maak je geest leeg

Toe aan wat rust? Ga aan het begin van de ochtend naar het strand, de duinen of het bos en doe eens wat yoga- of meditatieoefeningen op een inspirerende plaats. Je zult merken dat het effect op je geest heel anders is dan in een reguliere studio!

Natuurtip 6: koken met de natuur?

Leer welke planten of kruiden uit het bos je kunt eten en kook eens met de natuur. Wist je dat je van veel planten een lekkere thee kunt trekken? Van brandnetels bijvoorbeeld!

Natuurtip 7: dieren spotten en tellen

Heb jij die gave uil in het bos al ontdekt of die groep jonge hertjes in het voorjaar? Ga de natuur in en zoek naar de plaatselijke fauna. Hoeveel dieren kun jij spotten?

Natuurtip 8: zet een speurtocht uit 

Ideaal voor een budget-proof kinderfeest: maak zelf een speurtocht of puzzeltocht door de natuur. Laat briefjes of andere aanwijzingen achter en leid de kinderen langs een mooie route. 

Natuurtip 9: hou een fotoshoot!

Trommel je familie bij elkaar en hou een fotoshoot in de natuur. Liever zonder andere mensen? In de natuur kun je een heleboel natuurlijke modellen vinden, helemaal gratis!

Natuurtip 10: waarom zou je je beperken tot een dagje? Ga voor de nacht!

Kan je geen genoeg krijgen van de natuur? Ga dan eens een nachtje kamperen en val in slaap onder de sterrenhemel. Prachtig!

Geen lekker weer? Kijk dan eens bij deze tips!

Comments