Wat te doen als je je verveelt?


28 maart 2023 Facebook Twitter LinkedIn Google+ lifestyle


Ramen Wassen

Je kent het wel: je hebt een dag vrij, maar niks gepland. Dan kan de verveling al snel toeslaan. Als het dan ook nog eens slecht weer is, dan heb je al gauw niks leuks te doen. Hoe kun je jouw dag dan alsnog leuk maken of te wel goed besteden? We zetten een aantal activiteiten op een rijtje die je kunt doen als je je verveelt.

 

Ruim je kasten op

Thuis hoef je je eigenlijk nooit te vervelen. Als je kritisch kijkt is er altijd wel iets dat je kunt doen. Er is heus wel een kast, die je al weken mijdt. Je weet dat het een ongelooflijke rotzooi is, maar je wil jezelf er maar niet aan wagen. Dan is dit een mooi moment om toch eens die kast op te ruimen. Er is geen excuus en geen weg meer terug. 

 

De eerste stap is om alles uit de kast te halen. Dat is geen leuk werk, maar wel noodzakelijk. Daarna ga je uitzoeken wat er uit die kast nog bewaard moet blijven. Je krijgt dan twee stapels: aan de ene kant heb je spullen die je bewaart en aan de andere kant spullen die weg mogen. 

 

Daarna is het tijd om de kast eens goed onder handen te nemen. Zorg dat deze van binnen en van buiten er weer spik en span uit ziet. Vervolgens is het tijd om de kast weer opnieuw in te richten. Kijk nog eens kritisch naar de spullen die je wil bewaren. Vraag jezelf bij elk item af of het wel in deze kast hoort. Je kunt het natuurlijk ook ergens anders opbergen. 

 

Als de kast opnieuw is ingericht, dan is het tijd om je op die andere stapel te focussen. Jij kunt of wil het dan niet langer gebruiken, maar je kunt er wel een ander blij mee maken. Kijk kritisch wat er echt in de prullenbak moet en wat nog een tweede leven kan krijgen. Geef die spullen af bij een kringloop, een goed doel of verkoop het op Vinted of Marktplaats.

 

Een grote schoonmaak

Heb je nog tijd over? Dan is het de grootste tijd voor een grote schoonmaak. De meeste mensen plannen die 2x per jaar in. Dat is het moment om echt even alles van z’n kant te halen en goed schoon te maken. Haal alles uit de keukenkastjes en maak deze helemaal schoon van binnen en van buiten. Stop al het servies en het bestek in de vaatwasser, zodat alles weer schoon in de kasten terug kan.

 

Dit herhaal je natuurlijk overal in huis. Haal de kasten van de wand, zodat je goed kunt stofzuigen en dweilen. Het zijn plekken waar jij niet zo snel komt, maar waar stof zich wel ophoopt. 

 

Zijn er nog meer gezinsleden thuis? Dan kun je die natuurlijk ook aan het werk zetten. Laat de kinderen hun eigen kamers eens grondig poetsen. Dat houdt ook in dat er van sommige spullen afscheid genomen moet worden. Ook manlief kan wel een handje meehelpen. Laat hem bijvoorbeeld alle meubels wegschuiven, zodat je goed kunt schoonmaken. Bovendien kan hij ook een stofzuiger of dweil in zijn hand pakken. 

 

Is er een uit de hand gelopen hobby die een van de kamers bezet houdt? Dan is het ook goed om hem daarop af te sturen. Laat hem zijn treinen, stripboeken of ander soort collectie eens goed opruimen. Er hoeft dan misschien niks weg, maar zorg dat er orde en rust gecreëerd wordt. De volgende stap is om de kamer dan weer te laten blinken. Je zult zien dat je jezelf meteen stuk vrolijker voelt als deze schoonmaak gedaan is. Heerlijk zo’n schoon en opgeruimd huis!

Comments