Leuke date ideeën voor buiten de deur


10 maart 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Ontspannen


Activiteiten buiten de deur

Als de koude dagen voor de deur staan, blijven we het liefst lekker warm binnen. Je kruipt lekker onder een dekentje en met een film op Netflix lijkt het al snel op een date. Uiteraard is dat super gezellig en zal je vriend of vriendin niet snel klagen. Alleen wil je natuurlijk ook een leuke date buiten de deur hebben. Zeker als jullie elkaar nog niet zo goed kennen. Eigenlijk is blijven daten altijd belangrijk, dus roep je vriend of vriendin erbij en kies één van deze leuke dates uit.

Popcorn erbij en chillen maar

Als jullie het liefst een film op de bank kijken, zal een avondje naar de bioscoop goed bij jullie passen. Het is een perfecte date als je wel iets buiten de deur wil doen, maar niet te veel geld wil betalen. Bovendien duurt zo’n film niet zo lang, waardoor je een avondje bioscoop ook prima doordeweeks kan plannen. Een ander voordeel is uiteraard dat je binnen zit. Het is dan ook de perfecte date voor de koudere dagen. Als eerste date is een uitje naar de bioscoop niet echt een aanrader. Je kunt elkaar namelijk tijdens de film niet echt leren kennen. Je zou dan altijd de date moeten verlengen met bijvoorbeeld een drankje drinken op het terras om een goede indruk te krijgen en achter te laten. 

Laat de smaakpapillen maar werken

Een andere leuke date is om ergens een proeverij te gaan doen. Dat kan een bier of wijn proeverij zijn of ben je zelf meer van de gin? Er zijn veel opties mogelijk, zolang je het beide maar lust. Als eerste date kan het heel leuk zijn, want het geeft je zeker de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Tegelijkertijd kan de ander zien hoe goed je tegen drank kunt. En nog een extra voordeel: je kunt bij de tweede date de ander verrassen met zijn/haar favoriete drankje uit de proeverij! 

Je slag slaan op de midgetgolfbaan

Midgetgolf is altijd een goed idee! Het is een leuke date, waarbij je elkaar goed kunt leren kennen. Tegelijkertijd ben je lekker actief bezig. Het geeft je de kans om de ander bijvoorbeeld te helpen met zijn/haar slag, waardoor je flink punten kunt scoren. Midgetgolf is een uitje voor elk seizoen. Is het koud en nat buiten? Dan kies je natuurlijk voor een midgetgolfbaan binnen. Vaak is de baan dan ook nog eens glow-in-the-dark, wat het nog leuker maakt! Schijnt de zon wel? Dan sla je natuurlijk buiten al je slagen. Het is een perfect uitje voor een eerste date, maar ook altijd nog leuk als je al een (lange) tijd samen bent. Bovendien is het ook echt een familie-uitje, dus voornamelijk als je kinderen hebt is midgetgolf een aanrader. 

Laat de ballen maar rollen

Hopelijk rollen ze goed en gaan alle kegels om. Een keer samen bowlen is namelijk een hele leuke date. Het is weer een lekker actief uitje, waarbij je elkaar ook zeker beter kunt leren kennen. Hopelijk zitten jullie op hetzelfde niveau qua bowlen, want dan zijn jullie lekker gewaagd aan elkaar. Dat maakt het spel natuurlijk vele malen leuker en kun je lekker competitief zijn. 

Bowlen is alleen vaak wel leuker als je het met meerdere mensen speelt, daarom is dit ook een favoriet uitje voor een kinderfeestje. Het zou daarom wel weer een ideale activiteit zijn voor een dubbeldate. Zo kunnen jullie lekker met elkaar kletsen en tegelijkertijd bowlen. Het is voornamelijk ideaal als je het ander stel bijvoorbeeld nog niet zo goed kent. Want het is zo juist een leuke manier om kennis met elkaar te maken. Een dubbeldate op jouw eerste date is misschien weer minder geschikt, want dan is er altijd één van jullie die 3 nieuwe mensen moet leren kennen. Dat is nogal overweldigend. 

Toe aan iets origineels? Bekijk dan deze activiteiten. 

Comments