10 tips om budget-proof op date te gaan!


22 juli 2021 Facebook Twitter LinkedIn Google+ lifestyle


budget-proof op date gaan

Je hebt eindelijk de moed bij elkaar geraapt en je crush aangesproken. Jullie hebben een leuk gesprek gehad en het is tijd om af te spreken, maar helaas heb je op dit moment niet zoveel geld te besteden. Hoe maak je nu toch een goede indruk op je date zonder dat dit een fortuin hoeft te kosten? Een leuk afspraakje hoeft gelukkig geen geld te kosten. Het gaat veel meer om de sfeer en de goede gesprekken die jullie hebben. Heb je wat inspiratie nodig? Wij hebben 10 tips voor je verzameld om volledig budget-proof op date te gaan!

1. Ga de natuur in!

Een van de makkelijkste en leukste dates is om samen een natuurgebied te bezoeken. Is er een groot bos bij jou in de buurt? Ga dan samen een romantische boswandeling maken. Of bezoek de duinen of een strand bij jullie in de buurt. De toegang is vaak gratis en je kunt je date helemaal verrassen door een zelfgemaakte picnic mee te nemen. Geweldige eerste date toch?

2. Toerist in eigen land

Ben je iets avontuurlijker? Speel dan samen toerist in eigen land en ga op ontdekkingsreis in een stad bij jullie in de buurt. Fiets samen naar deze stad of bezoek eens een klein dorpje en laat je verrassen wat je daar aantreft. Jullie kunnen ook spontaan in een trein springen en kijken waar jullie uitkomen. Samen herinneringen maken is de beste manier om indruk te maken op je date!

3. Lokale evenementen

Wist je dat er in elke stad diverse evenementen worden georganiseerd die vaak gratis zijn? Kijk eens in de evenementenagenda bij jou in de buurt en verras je date met een wel heel speciaal afspraakje. 

4. Voor elkaar koken

Wil je je date bij je thuis uitnodigen? Dan is samen koken of voor elkaar koken een heel leuk en budget-proof idee. Haal allebei boodschappen in huis en maak je favoriete gerecht voor elkaar. Dat wordt een smakelijk afspraakje!

5. Sporten

Iets sportiefs doen samen is een goede manier om te kijken of jullie bij elkaar passen. Ga samen fietsen in de natuur, mountainbiken in de bossen of skeeleren door de stad. Net wat jullie leuk vinden!

6. Sterren kijken

Ben je toe aan meer romantiek? Spreek dan ’s avonds laat af en ga in het donker in het gras liggen op een kleedje en kijk naar de sterren. Kan jij de grote beer spotten?

7.Nachtje kamperen

Deze tip is goed te combineren met het kijken naar de sterren. Neem een tentje mee en overnacht samen in het bos. Wel even goed kijken of je daar wel een tent op mag zetten en pas op voor wilde bosdieren!

8. Samen fotograferen

Ben je dol op fotograferen en wil je dat aan je afspraakje laten zien? Of misschien wil je wel samen een nieuwe hobby ontwikkelen. Ga dan op stap met je fototoestel of je smartphone en ga samen fotograferen. Dat mag van elkaar, maar ook van mooie gebouwen of prachtige bloemen bijvoorbeeld.

9. Aan de slag: doe vrijwilligerswerk

Wil je op date en tegelijk iets goeds doen voor de wereld? Doe samen eens een dagje vrijwilligerswerk. Bij het dierenasiel of bij de daklozenopvang in jullie stad. Zo maak je gegarandeerd een goede eerste indruk!

10. Zonsondergang bekijken

Wat is er nu romantischer dan samen een strandwandeling maken en vervolgens genieten van de zonsondergang. Kies een plekje in de duinen waar je de zee en de zon goed ziet, neem je favoriete speciaalbiertjes, wijn of fris mee en proost samen op een zeer geslaagde date.

p.s. Nog meer inspiratie nodig?

Comments