Vind je thuisblijven saai? Na deze 7 tips denk je wel anders!


14 september 2021 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Tips


Selfcare

Je hoeft echt het huis niet uit om plezier te hebben. Ook wanneer je thuis moet of wilt blijven of op het moment even krap bij budget bent, kun je een geweldige dag hebben. Gewoon in je eigen huis! Het enige wat je nodig hebt, zijn wat voorbereidingen en natuurlijk wat inspiratie. Daar helpen we je graag bij. Met deze 7 tips zal jij je nooit meer een dag thuis vervelen. Lees daarom vlug mee!

Daag jezelf uit met een kookchallenge

Een van de lekkerste dingen op aarde is toch wel een zelfgemaakte maaltijd met verse ingrediënten. Als jij een dagje thuisblijft dan heb je alle tijd om je eens flink uit te sloven in de keuken. Bak eens een zelfgemaakt brood met eigen kruidenboter en een lekkere verse pasta bijvoorbeeld. Zoek een uitdagend recept uit en hou een kookchallenge met jezelf. Ook gezellig om hiervoor iemand uit te nodigen en samen je baksels na afloop op te eten. Zo kun je meteen vragen om een objectief oordeel van de ander! Ben je niet zo dol op koken? Gelukkig zijn er genoeg andere challenges te vinden op het internet. Daag jezelf uit en ga op zoek naar een uitdaging die jou uit je comfortzone haalt. 

selfcare

Goed voor jezelf zorgen is iets waar veel mensen niet voldoende tijd voor inplannen. Terwijl selfcare zo belangrijk en gezond voor je is. Hoog tijd om dus een thuis spa dag te houden. Scrub jezelf met een mix van honing en suiker of olijfolie met grofzeezout. Geef jezelf een ontspannend masker van yoghurt en geprakte banaan of komkommer en kom volledig tot rust. Ga vervolgens in bad en laat het masker goed intrekken. Na afloop hydrateer je jezelf met je favoriete bodylotion.

Deze tip is ook nog eens heel budget-proof! Zo hoef je geen dure spadag te betalen, maar haal je de spa gewoon naar jouw thuis.

Leer zelf cocktails maken

Goede cocktails maken vergt wat oefening en goede voorbereiding, maar wanneer jij een meester cocktailmaker bent geworden zul je de show van ieder feestje stelen. Hou je niet van alcohol? Geen enkel probleem, er zijn een heleboel alcoholvrije alternatieven beschikbaar. Kies dan voor mocktails!

Doe een home work-out

Je hoeft helemaal niet naar een dure sportschool om aan je gezondheid te werken. Sporten doe jij gewoon thuis! Met behulp van je eigen lichaamsgewicht en een aantal meubels uit je woonkamer kun je een volledige work-out doen. Zet ter inspiratie een YouTube filmpje aan op je televisie en ga aan de slag! Heb je de smaak te pakken? Maak dan ook eens zelf een wandeling!

Bouw je eigen feestje

Om een topfeest te vieren heb jij helemaal niemand nodig. Zet je favoriete muziek aan, maak een paar lekkere drankjes en snacks voor jezelf klaar en het feest kan beginnen. Dans alsof niemand kijkt en je hebt gegarandeerd een topavond!

Maak een fort in de woonkamer

Zit je met kleine kinderen thuis? Maak dan eens een fort in de woonkamer en hou je eigen logeerfeestje in de woonkamer. Pak wat lakens, het tafelkleed en gooi een paar kussens op de grond en je hebt een knus fort gemaakt. Ideaal voor films kijken. Ook romantisch om met je lief te doen!

Zoek een nieuwe hobby!

Doe eens creatief en zoek een nieuwe hobby. Ga je tuin in om te tuinieren of lees eens een boek. Dit doen we allemaal veel te weinig. Maar wist je dat creatief bezig zijn heel goed voor je hersenen is en helpt om je stress te verlagen. Dus waar wacht je nog op?

p.s. nog meer tips nodig tegen de verveling?

Comments