Slaat de verveling toe tijdens de vakantie? Niet met deze tips!


9 augustus 2021 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Tips


Spelende kinderen

De vakantieperiode is een heerlijke lange periode van vrije dagen. Je hoeft even helemaal niks. Dat kan heel fijn zijn, maar na een tijdje kan de verveling ook toe slaan. Wat moet je vandaag nu weer eens gaan doen? Geen zorgen, wij hebben inspiratie voor tien! Met deze tips hoef je je geen dag van de vakantie te vervelen.

Leer een nieuwe hobby

Eindelijk heb je tijd voor iets nieuws. Waarom zou je dan niet beginnen aan een nieuwe hobby? Heb je altijd al willen leren naaien? Haal dan die oude naaimachine van zolder, stof hem af en zoek wat DIY filmpjes op internet. Ook is het een mooi moment om je kookvaardigheden eens verder te ontwikkelen. De vakantie is het moment om taarten te bakken, lekkere koekjes te maken of een heerlijke cake. Ben je zelf op dieet? Er is altijd wel iemand die je blij kunt maken met deze lekkernijen. Ga eens langs bij oma of verras je buren met je eigen baksel. Of wat dacht je van een instrument leren spelen? Het zou toch gaaf zijn als je na de vakantie ineens een ware meester achter de piano bent of gitaar kan spelen waar Ed Sheeran niets bij is! 

Ook aan de kleintjes is gedacht: ga op speurtocht!

De vakantieperiode is de ideale periode om met je vriendjes en vriendinnetjes een speurtocht te houden. Ga op avontuur in het bos, op het strand of in een park bij jullie in de buurt en bedenk een opdracht. Ook een leuke tip voor jonge ouders om als (budget-proof!) kinderfeestje te organiseren. Wie kan bijvoorbeeld het gekste aangespoelde object op het strand vinden? Of wie vindt er als eerste een kastanje, eikeltje en dennenappel in het bos? Of wie kan het mooiste boeket aan wilde bloemen plukken in het park? Dat bosje kan je daarna mooi aan je moeder, oma of lieve buurvrouw geven! 

Hou een creatieve middag!

Is het een dagje niet zulk lekker weer om naar buiten te gaan? Niet getreurd. Ook binnen in huis valt een heleboel te beleven. Een regenachtige middag is een perfect moment voor wat creativiteit. Wil je het grootser aanpakken? Gebruik dan een van je muren als canvas en ga los! Die saaie slaapkamermuur van je kan vast wel een vrolijke muurschildering gebruiken toch? 

Heb je helemaal de smaak te pakken? Dan is de vakantie ook een mooie tijd om na te denken over kunstonderwijs. Zo kun je je creativiteit nog verder ontwikkelen!

Spreek eindelijk eens met die oude bekende af…

Zeg jij ook altijd tegen die oude kennis dat jullie weer eens af moeten spreken, maar komt het er dan nooit van? Of vind je dat je eigenlijk meer tijd met je oma, opa of tante moet doorbrengen, maar schiet dat er steeds bij in door de drukte van werk en school? De vakantie is dan de perfecte gelegenheid om die belofte eindelijk na te komen en wat quality time samen door te brengen. Leg een datum vast en maak er een onvergetelijke dag van. Ga bijvoorbeeld samen een dagje uit naar het pretpark of maak een mooie wandeling door de bossen. Net waar jullie van houden! Het hoeft bovendien niet veel tijd te kosten. Want ook gezellig samen ergens een kop koffie drinken kan al heel veel betekenen voor je gezelschap. Niet de activiteit, maar de tijd samen is het belangrijkst op zo’n dagje. Maak je er echt iets moois van, dan zit je voor de komende tijd weer goed. En zeg nu zelf, zo’n dag is goud waard toch?

Comments