Dit zijn de voornemens voor 2023


4 januari 2023 Facebook Twitter LinkedIn Google+ lifestyle


Bloed doneren

Elk jaar zijn er natuurlijk een aantal voornemens die bij iedereen weer op het lijstje staan. Massaal nemen we ons voor om vaker te gaan sporten. Daarnaast willen we ook veel gezonder eten en minder gaan drinken. Het zijn voornemens die we elk jaar weer op het lijstje zetten, maar waar we vervolgens weinig mee doen. Daarom hebben we een nieuwe lijst gecreëerd, waar jij je hopelijk wel aan gaat houden.

Ga meer op bezoek

Neem jezelf dit jaar eens voor om meer tijd te spenderen met jouw dierbaren. Dat kun je doen door er veel vaker bij op bezoek te gaan. Dat kan ook door gewoon simpel meer af te spreken met elkaar. Dan zie je vanzelf wel of mensen op bezoek komen of dat je daar op bezoek gaat. 

Bovendien kun je ook afspreken om met elkaar een dagje weg te gaan. Het gaat erom dat je meer tijd spendeert met de mensen die je lief hebt. Dat kan natuurlijk op heel veel verschillende manieren. Denk aan een dagje winkelen of bezoek een leuk pretparkZolang je maar moeite doet om de ander meer te zien. Ben je er alleen wel van bewust dat contact van twee kanten moet komen. Ben er dus zeker van dat jij niet de enige bent die steeds contact opneeemt met de ander. Dan ga je het namelijk niet volhouden. Iemand moet ook moeite willen doen om jou te zien en te spreken. 

Een milieubewuster leven leiden

We kunnen niet de hele wereld verbeteren. Al beginnen alle verbeteringen altijd bij jezelf. We hebben zelf in handen wat we beter willen en kunnen doen. Kies er daarom dit jaar eens voor om milieubewuster te leven. Dat kan in kleine en grote dingen zitten.

Doe bijvoorbeeld bewuster boodschappen. Als je weet dat je het niet nodig hebt, dan neem je het niet mee. Ga eerst eens alle producten opmaken die je thuis nog hebt liggen. En ga in de supermarkt voor de producten die nog maar een korte houdbaarheid hebben. Hierdoor ga je ook voedselverspilling tegen en dat draagt weer bij aan een beter milieu. 

Milieubewuster betekent ook dat je steeds vaker met de fiets gaat en die auto voor de deur laat staan. Of dat je soms zelfs ervoor kiest om lopend de boodschappen te doen in plaats van de scooter ervoor te starten. Dat zijn allemaal aanpassingen in jouw dagelijkse routine die beter zijn voor het milieu.

Doneer meer aan anderen

We moeten het komende jaar natuurlijk veel bewuster gaan leven. Alles wordt duurder en dat gaan we zeker merken in onze portemonnee. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat je nog amper geld overhoudt aan het einde van de maand. Je bent natuurlijk niet de enige die het moeilijk heeft in deze crisis. Wees je daar dit jaar dan ook meer van bewust.

Mocht het zo zijn dat je wat kunt missen, kies er dan voor om dat te doneren. Dat kunnen simpele dingen zijn, die je zelf niet gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een pot chocoladepasta die in het kerstpakket zat of aan een dekbedovertrek dat allang niet meer gebruikt wordt. Alles wat je zelf niet gebruikt en kunt missen, daar maak je anderen weer heel blij mee. 

Bovendien gaat het niet alleen om het doneren van spullen. Bloed doneren is natuurlijk ook nog steeds heel erg nodig. Ook op die manier kun je mensen helpen van alle lagen van de bevolking. Door het bloed dat jij doneert, kan iemand anders weer geholpen worden. Dat is natuurlijk een mooie gedachte waar je het nieuwe jaar mee wil beginnen. 

Comments