Top 10 Pretparken in België en Zuid-Nederland


10 augustus 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Ontspannen


Wildwaterbaan in een Pretpark

De kinderen hebben vakantie, dus genoeg vrije tijd. Naast een paar weken er tussenuit, hebben ze nog meer dagen vrij. Wat kun je dan allemaal gaan doen? Hopelijk hebben jullie de rest van het jaar een beetje gespaard, want een dagje naar een pretpark hoort natuurlijk bij de vakantie. Het is één van de leukste gezinsuitjes. In dit artikel vind je de top 10 pretparken van België en Zuid-Nederland. 

 

Pretparken in België

 

Plopsa De Panne – De Panne

Er zijn veel verschillende Plopsa Pretparken. Zo heb je er nog een in Coo en Hasselt bijvoorbeeld. Plopsa de Panne is wel de leukste om naar toe te gaan, omdat het ook meteen de grootste is. Met een kinderboerderij, achtbanen en wild water banen is dit ook een pretpark voor het hele gezin. Je kunt het altijd nog combineren met een heerlijke strandwandeling. 

Plopsaland de Panne

Bellewaerde Park – Ieper

Het meest veelzijdige pretpark in België, dat is Bellewaerde Park. Je vindt hier een hoop spannende attracties, maar ook nog eens 300 exotische dieren. Het is een mooie combinatie van een attractie- en dierenpark. Zo kun je het uitje lekker afwisselen. Sommige attracties zijn zelfs tussen de dieren gebouwd! 

Bobbejaanland – Lichtaart 

Dit is één van de bekendste pretparken in België. Voornamelijk voor schoolreisjes is Bobbejaanland een populair attractiepark. Niemand hoeft zich hier te vervelen. Er zijn genoeg achtbanen en een groot kinderland voor de kleinsten onder ons.

Walibi Belgium – Waver

Ooit, in 1975 is dit pretpark geopend. Vandaag de dag nog altijd enorm populair. De naam is te danken aan de gemeenten waar het park in is gevestigd. Bovendien verwijst de naam ook naar Wallaby, wat tevens de mascotte van het park is geworden. Hoewel het park in Nederland misschien meer spannende attracties heeft, kun je je hier ook prima vermaken. Je hebt hier zelfs een darkride, die in onze ogen eng genoeg klinkt! 

Plopsa Coo – Coo

De Panne is dan misschien wel groter, maar Plopsa in Coo is ook zeker de moeite waard. Het park is gelegen aan de watervallen van Coo, midden in de Belgische Ardennen en is zeer geschikt voor een weekendje weg. Dit attractiepark is een pretpark en wild water park in één. Dat maakt Plopsa Coo dan weer heel uniek! 

Aventure Parc – Waver 

In elk pretpark worden attracties voor jou bestuurd. In het Aventure Parc neem jij het heft in eigen handen. Hier tokkel je op grote snelheid tussen de bomen en klim en klauter je over 22 parcours. Het is een actief uitje voor jong en oud! Dat is een keer wat anders, dan een normaal pretpark. 

Attractiepark Koningin Fabiola – Namen 

Dit pretpark is echt gericht op de allerkleinsten onder ons. Er zijn veel speeltoestellen en attracties te vinden voor kinderen tot 12 jaar oud. Daarnaast kunnen ze hun energie kwijt op kabelbanen, springtoestellen, elektrische karts, skelters en een hoop meer. Wat wel een aanrader is voor de hele familie? Het 18 holes minigolf parcours. 

 

Pretparken in Zuid-Nederland

Kasteel in de Efteling in Kaatsheuvel

De Efteling – Kaatsheuvel

De Efteling is een pretpark voor jong en oud. Of je nu een waaghals bent die in spannende achtbanen durft of alleen nat durft te worden in waterattracties. Het hele jaar door kun je in de Efteling terecht. Dit pretpark staat voornamelijk op nummer 1, omdat er ook veel evenementen worden georganiseerd, zoals de Winter Efteling. 

Toverland – Sevenum-Venlo 

We sluiten de top 10 af met een pretpark voor jong en oud. Van houten achtbanen en vurige wingcoaster tot dwaalhof en speeltuinen zoals de kletterabenteuer. Ook voor shows en evenementen kun je in dit pretpark terecht, dans en zing gezellig mee. Er zijn volop eetgelegenheden op het park. Voor meer informatie, kijk je op de Toverland-app.

DippieDoe – Best

Verras je vader en moeder met een dagje uit. Tijdens de zomermaanden kun je buiten lachen, gieren en brullen van de Dollybots, de Dolle Pier, een gigantisch standkussen, klimmen en klouteren op een klimkasteel, De Dolle Dobber en de slinger sloep. Binnen kun je terecht in de ballenbaai of dreumesbaai, de klauterkajuit, de grote golf, de storm toren of in de tuimelaar. Het is wel toegestaan om meegebrachte etenswaren te nuttigen op de picknickplekken buiten in het park. Heb je honger of dorst gekregen van al het spelen? Dan kun je terecht bij één van de vele snackpoints verspreid over het park. Wil je meer informatie, neem dan een kijkje op hun website.

Comments