Wat te doen op een familiedag?


10 maart 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ onvergetelijk dagje uit


Activiteiten voor een Familiedag

Heel veel plezier maken staat natuurlijk op de eerste plek! Maar, wat voor activiteiten zet je nou op de planning? Dat is wel even puzzelen. Met een groot gezin is het namelijk al moeilijk om het naar iedereen zijn zin te maken. Met een grote familie, is dat al helemaal een uitdaging. Hieronder zetten we wat activiteiten op een rijtje, die leuk zijn om te doen met de hele familie. Nu nog hopen dat het weer meezit, want een familiedag buiten is natuurlijk veel leuker dan tussen 4 muren.

Een potje bowlen

Bowlen is een activiteit die bijna iedereen wel leuk vindt. Daarom is bowlen perfect voor een familiedag. Buiten kun je dit zelf handig realiseren. Kegels kun je overal wel kopen en bowlingballen heb je toch niet nodig. Die zijn toch veel te zwaar en zullen over gras of stenen niet lekker rollen. Kies in plaats daarvan bijvoorbeeld voor een stevige strandbal. Die is lichter in gewicht en zal groot genoeg zijn om de kegels om te gooien. 

Je kunt er altijd een wedstrijdje van maken, een soort estafette. Wie de kegels het eerste om heeft wint natuurlijk. Zo kun je nog meer activiteiten uitzetten in estafette vorm. Aan het eind van de familiedag hebben jullie dan een winnend team. Afhankelijk van de grootte van je familie, weet je ook hoeveel teams je moet maken. 

Een dance battle

Een ander leuk idee is een dance battle. Gegarandeerd succes bij jong en oud! Schud de heupen maar flink los en dansen maar. Nodig steeds 1 iemand van het team uit in het midden en die moeten tegen elkaar dansen. Het overige team kiest dan steeds de winnaar, om het wel objectief te houden natuurlijk. Ook dit speel je dus weer in een soort estafette vorm. Degene die de meeste punten verzameld heeft, heeft dit spel dan wel gewonnen, maar wellicht de rest nog niet! 

Heel veel eten

Een familiedag is al snel goed georganiseerd als er veel eten is. Als je rekening houdt met iedereen zijn wensen en dieetbehoeften, dan zit je al snel goed. Je kunt dat zelf regelen, of iedereen iets mee laten nemen, als een soort picknick. Voornamelijk als je de hele dag spellen aan het spelen bent, is een goed bordje eten wel nodig. Deel de activiteiten dan ook zo in, dat ze eerst veel in moeten spannen en daarna flink mogen eten. Na het eten is het dan tijd voor wat rustigere activiteiten, waar je wel actief voor moet zijn. 

Raad de naam

Hoe goed kennen jullie de rest van jullie familieleden eigenlijk? Daar kun je achter komen met het volgende spel. Laat iedereen 2 of 3 dingen opschrijven over zichzelf en die inleveren bij de organisatie. Zorg wel dat je een goede deadline daarvoor stelt, want je hebt wel genoeg voorbereiding nodig voor dit spel. 

Je kunt ervoor kiezen om een thema te kiezen, bijvoorbeeld dromen. Dan moet iedereen van zichzelf 2 of 3 dromen opschrijven en moet de rest raden bij wie die droom hoort. Je kunt het natuurlijk ook in het midden laten. De een zou dan bijvoorbeeld dingen opschrijven die de rest van het gezelschap niet zo snel zou weten, terwijl de ander dingen opschrijft die hij graag nog zou willen. 

De voorbereiding houdt wat in, omdat je alle quotes van iedereen moet verzamelen en ergens op moet schrijven. Je kunt ze printen in kleine kaartjes, maar je kunt ze ook steeds op een groot A3 vel laten zien. Afhankelijk van de grootte van de groep is het A3 vel wellicht het handigst. Dan moet je nog kijken hoe de familie gaat raden. Je kunt bijvoorbeeld bordjes maken met iedereen zijn hoofd/naam. Als je een grote familie hebt, wordt dat wel een beetje chaos. Een ander idee is om dan kleine whiteboards te halen, zodat elke naam weer weggeveegd kan worden. Vergeet ook zeker niet om de puntentelling bij te houden!

Comments