Leuke dates op Valentijnsdag


31 januari 2023 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Tips


Leuke dates op Valentijnsdag

Hoewel we het eigenlijk allemaal commercieel gedoe vinden, vieren we toch elk jaar weer Valentijnsdag. Het is goed om niet alles van deze dag af te laten hangen. Je partner verdiend namelijk vaker een lief cadeau en mooie woorden. Daarvoor hoeft het geen Valentijn te zijn. We kunnen er alleen niet om deze dag heen, dus laten we maar eens een leuke dag plannen. Voor Valentijns inspiratie ben je hier aan het goede adres.

Naar een gamehal

Een date op Valentijnsdag hoeft helemaal niet romantisch te zijn. Dat kun je wellicht beter verplaatsen naar een ander moment. Het gaat er namelijk meer om dat jullie samen zijn en iets leuks doen met z’n tweeën. Er moet niet de druk op liggen om romantisch te zijn naar elkaar. Dat moet je namelijk de overige 364 dagen doen en niet speciaal op Valentijnsdag. 

Een middag of avond naar de gamehal is daarom het perfecte uitstapje. Daag elkaar uit bij de leukste spellen en zie wie er wint. Aan het eind van de avond zullen jullie zien wie de echte gamer is onder jullie. Op deze date hebben jullie gegarandeerd plezier. 

Of speel juist thuis een spelletje met elkaar. Ook dan kun je natuurlijk heel competitief zijn. Er zijn genoeg spellen, die je met z’n tweeën kunt spelen. 

Een avondje bowlen

Heb je wel zin om een spelletje te spelen, maar niet om alle spellen af te gaan? Dan is een avondje bowlen misschien wel iets voor jullie. Ook hierbij kun je de ander inmaken. Gooi jij meer strikes dan je partner? Dan ben jij ongetwijfeld de winnaar en de betere bowler! 

Wellicht kun je er nog een ultiem cadeau aan vast hangen. Spreek bijvoorbeeld af dat de winnaar een massage krijgt van de verliezer. Dan worden jullie nog competitiever in jullie spel. En mocht je verliezen, dan beleef je waarschijnlijk ook wel veel plezier aan het geven van de massage. 

Volg een kookles

Je kunt natuurlijk uit eten gaan op Valentijnsdag, net zoals al die andere stellen. Het restaurant zit waarschijnlijk vol met allemaal verliefde koppels, waardoor je niet echt tijd voor jullie samen hebt. Het is er namelijk super druk, waardoor je amper een goed gesprek kan voeren. 

Het is dan eigenlijk veel leuker om samen te koken. Dat kan thuis, maar je kunt ook een kookles gaan volgen. Zo leer je niet alleen een nieuw gerecht samen, je leert ook om samen te werken in de keuken. Zo’n date is vooral heel leuk als je nog nooit samen hebt gekookt. Bovendien kan je deze date ook op elk ander moment in het jaar plannen natuurlijk. 

Een romantische avondwandeling

Valentijnsdag hoeft niet per se romantisch te zijn. Alleen een romantisch tintje kan natuurlijk nooit kwaad. Neem jouw Valentijn mee om samen te gaan wandelen in de avond. Zoek een mooie plek uit, waar bijvoorbeeld mooie lichtjes zijn. Tijdens deze wandeling kunnen er natuurlijk mooie gesprekken ontstaan. Snijdt onderwerpen aan, waar jullie het normaal niet zo snel over hebben. 

De kans is namelijk groot dat jullie alleen zijn, dus je kunt het een en ander wel bespreken met elkaar. Daar is alle ruimte voor. In het donker, hand in hand maakt deze wandeling al snel romantisch. Op den duur kun je ook even gaan rusten op een bankje. Kijk naar boven naar de sterren en kruip lekker tegen elkaar aan. 

Ook dan kan er weer een heel mooi gesprek ontstaan. Bespreek jullie dromen met elkaar. Wat wil je nog heel graag bereiken dit jaar en hoe kan de ander je daarbij gaan helpen. Deze date is niet alleen een tikkeltje romantisch, het brengt jullie ook dichter bij elkaar.

Comments