Is de herfstvakantie in zicht? Dit kun je allemaal doen dit najaar!


6 oktober 2021 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Ontspannen


Kind in de Bladeren

De zomer is inmiddels weer voorbij en het volgende seizoen is in zicht. Het is tijd voor de herfst. We zijn natuurlijk allemaal dol op de heerlijke zonnige zomer vol leuke uitstapjes en activiteiten die je buiten kunt doen. Maar wist je dat het najaar ons ook heel veel te bieden heeft?  Je hoeft absoluut niet getreurd binnen te gaan zitten. De herfst is namelijk een prachtig seizoen om juist naar buiten te gaan. Denk maar aan de bomen en andere natuurpracht die tijdens het najaar van groen, naar geel tot oranje en bruin kleuren. Het bos is dit seizoen the place to be! Maar we hebben nog veel meer inspiratie voor je om dit najaar te doen. Of je nu zelf aan de slag wilt gaan, lekker met het gezin tijd wilt besteden of misschien wel indruk wilt maken op je (toekomstig) lief. In de herfst kan en mag het allemaal!

Met de kinderen op avontuur

Het bos is een onuitputtelijke bron van plezier in de herfst voor het hele gezin. Je kunt er dit seizoen op zoek gaan naar diverse bosdieren, zoals de uil, een vos of herten en everzwijnen. Je kunt een speurtocht houden of kastanjes, dennenappelen en bladeren verzamelen om het huis mee te versieren. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Om een avontuurlijke dag in het bos af te sluiten kun je er voor kiezen om een bakmiddag te houden. Nodig je favoriete vriendjes, buurkinderen, nichtjes en neefjes uit en maak er een feestelijke middag van. Ga voor verse koekjes, een heerlijke cake of misschien wel een hele taart! Dit is ook een ideale invulling voor een regenachtige herfstmiddag. 

Op date in de herfst?

Romantischer dan samen wandelen in het bos wordt het bijna niet! Kies samen een mooie wandelroute uit door de bossen van de Vlaamse Ardennen of een van de andere prachtige natuurgebieden in de buurt. 

Ben je niet zo’n fan van het bos of wil je voor de afwisseling een keer wat anders? Neem je lief dan mee om uit te waaien op het strand. Niets is lekkerder dan een stevige wandeling maken, de zeewind door je haren te voelen en vervolgens samen bij een leuk strandtentje een lekkere kop warme chocomelk met slagroom of verse muntthee met honing te drinken om op te warmen. 

Daarnaast is de herfst ook het seizoen waarin veel nieuwe films uitkomen in de bioscoop. Mooi moment om de biosagenda er weer eens bij te pakken!

Wil je echt indruk maken op je date? Stap dan samen in de trein en ga op citytrip in eigen land! De herfst is een perfect moment om een nieuwe stad te ontdekken.

Maak het binnen in je huis knus!

Is het toch een dagje minder lekker weer? Geen probleem. Er zijn genoeg herfstactiviteiten die je binnen kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld die eerdergenoemde bakmiddag ook gewoon zelf houden. Of wat dacht je van dat leuke boek lezen waar je steeds geen tijd voor had? Dit is het moment om alle dingen te doen waar je eerder dit jaar geen tijd voor kon maken. Begin met een nieuwe hobby, ruim eindelijk eens die zolder op of kijk je favoriete film. Voor je het weet komt de drukke decembermaand er weer aan..

Mis je de zomervakantie toch wel heel erg? Ga dan eens je vakantiefoto’s uitzoeken en maak er fotoboeken van. Zo kun je nog flink nagenieten van je vorige vakantie. Of boek alvast de volgende.

Waar je ook voor kiest, neem de tijd voor jezelf en geniet van het thuis zijn!

Comments