Moet je in thuisquarantaine? Zo geef je de beste invulling van je tijd!


14 februari 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Ontspannen


Wat Doen Tijdens Thuisquarantaine

Ben je met iemand die corona heeft in contact geweest of voel je je zelf niet helemaal lekker en ga je in preventieve quarantaine? Dan kun je natuurlijk je hele quarantaine periode gaan Netflixen of TikTok filmpjes kijken, maar je kunt ook een nuttigere invulling aan de tijd geven die je nu noodgedwongen thuis moet besteden. Wat dacht je bijvoorbeeld van eindelijk eens aan die nieuwe hobby beginnen waar je eerder nooit tijd voor had of tijd voor vrijmaakte? Of wellicht staat er al heel lang op je to – do list om nog een andere vreemde taal te leren of eindelijk eens die cursus over cryptomunten te volgen. Je hebt er nu mooi alle tijd voor! 

Heb je nog wat inspiratie nodig? Wij hebben hier een lijst met heel veel tips voor je verzameld wat je allemaal kunt doen tijdens quarantaine. Zo hoef jij je zeker niet te vervelen! 

Prikkelende tips voor het brein en/of het lichaam:

 1. Leer een nieuwe vreemde taal, bijvoorbeeld van een land waar je graag naar op vakantie wil. Denk aan Spaans, Italiaans of, voor de echte dare-devils, een Scandinavische taal!
 2. Kom met je kont van de bank af en daag jezelf uit voor een work-out challenge. Leer bijvoorbeeld langer planken door op 5 momenten verspreid over de dag 30 seconden te planken en dit elke dag uit te bouwen. Als jij de quarantaine uitkomt kunt je met gemak 2 minuten lang planken.
 3. Doe iets goeds voor je lichaam door te mediteren of elke dag een yogasessie te houden. Hier doe je je lichaam een plezier mee maar ook je geest.
 4. Prikkel je brein door aan een uitdagende sudoku te beginnen of een puzzel te leggen van maar liefst 1000 stukjes!
 5. Voel je je wat futloos worden? Maak jezelf weer fit door te bewegingen, gezonde voeding en je stresslevel te verminderen.
 6. Lees eens een boek. Je zult verrast zijn hoe leuk je dit weer zult vinden. Net als vroeger!
 7. Start met een nieuwe hobby. Begin met tekenen of volg een online schildercursus.
 8. Leer een muziekinstrument spelen en volg online lessen of ga op digitale zangles.

Begeef je in de (digitale) wereld:

 1. Gelukkig leven we in een tijd dat er online een heleboel te beleven valt. Quarantaine is een mooi moment om jezelf te verliezen in een leuk online spel. Veel plezier!
 2. Zin in iets nieuws? Probeer eens een virtual reality spel. Zo kun je ondanks je quarantaine er toch nog (virtueel) op uit.
 3. Heb je een somber moment? Vrolijk jezelf op door alvast je volgende trip te plannen en te boeken. Dan heb je iets om naar uit te kijken!
 4. Kijk natuurdocumentaires of reisprogramma’s om toch iets van de wereld te zien vanuit je eigen huiskamer.

Zin in sociaal?

 1. Bel eens een familielid of vriend op die je al tijden niet hebt gesproken, je hebt nu alle tijd voor een uitgebreid praatje!
 2. Mis je je vrienden en heb je zin in contact? Host dan een digitale game-avond. Speel op afstand samen een spel en praat ondertussen gezellig bij.
 3. Of doe samen een digitale escaperoom?
 4. Je kunt een online bier-, wijn- of sterke drankenproeverij doen van een lokale handel in de buurt.
 5. Stel een team samen en doe een online pubquiz met je slimste kennissen en vrienden.
 6. Organiseer een digitale muziekbingo 
 7. Ga samen koken op afstand of volg een digitale kookworkshop door een top-chef
 8. Volg een digitale cocktailworkshop en leer shaken als een pro. Daarna mag je natuurlijk zelf alles proeven!
Comments